Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada jabłkowa wg Krysi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
rodzynki 1 garść
jaja 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada jabłkowa wg Krysi

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry. Na wysmarowana tłuszczem blaszkę układamy jabłka i rodzynki
Krok 1 - Rolada jabłkowa wg Krysi foto
2
Z jajek, mąki i cukru robimy biszkopt i zalewamy jabłka. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 20 min
Krok 2 - Rolada jabłkowa wg Krysi foto
3
Po wyciagnieciu z piekarnika zwijamy jeszcze ciepłe w rolade. Kiedy będzie zimne kroimy w grube plastry.
Krok 3 - Rolada jabłkowa wg Krysi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 11.02.2014 13:32
smakowite ciasto
pacpaw 17.12.2013 22:21
mój tato lubi takie biszkoptowe ciasta
Magda60 20.11.2013 17:50
dobre ciasto
adelajda 25.10.2013 12:28
smaczna rolada :)
Beata23 01.10.2013 08:54
pyszne ciasto
edi 13.09.2013 14:26
fantastyczna;)
Aannkaa82 05.05.2013 20:44
Lubie roladę jabłkową ale jeszcze sie nie odważyłam żeby ją zrobić :)
ElizaT 14.02.2013 17:31
SUPER
Jodaj 13.02.2013 11:41
pyszna :)
Jodaj 13.02.2013 11:41
pyszna :)
pajbek 23.01.2013 21:48
Pyszne ciacho :-)
monisia8585 17.01.2013 15:50
pewnie smakuje bezbłędnie :)
cooleczka 17.01.2013 14:43
pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak