Rolada jabłkowa wg Krysi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1/2 kg
  • rodzynki

    1 garść
  • jaja

    5 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rolada jabłkowa wg Krysi foto
Jabłka obieramy i kroimy w cienkie plastry. Na wysmarowana tłuszczem blaszkę układamy jabłka i rodzynki
Krok 2 - Rolada jabłkowa wg Krysi foto
Z jajek, mąki i cukru robimy biszkopt i zalewamy jabłka. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok 20 min
Krok 3 - Rolada jabłkowa wg Krysi foto
Po wyciagnieciu z piekarnika zwijamy jeszcze ciepłe w rolade. Kiedy będzie zimne kroimy w grube plastry.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 11.02.2014 13:32
smakowite ciasto
pacpaw 17.12.2013 22:21
mój tato lubi takie biszkoptowe ciasta
Magda60 20.11.2013 17:50
dobre ciasto
adelajda 25.10.2013 12:28
smaczna rolada :)
Beata23 01.10.2013 08:54
pyszne ciasto
edi 13.09.2013 14:26
fantastyczna;)
Aannkaa82 05.05.2013 20:44
Lubie roladę jabłkową ale jeszcze sie nie odważyłam żeby ją zrobić :)
ElizaT 14.02.2013 17:31
SUPER
Jodaj 13.02.2013 11:41
pyszna :)
Jodaj 13.02.2013 11:41
pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat