Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada indycza ze szpinakiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 4 ząbki
sól
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1/2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada indycza ze szpinakiem

Szpinak(odmrożony) przełożyć do garnka i dokładnie odparować,doprawić solą,pieprzem i przeciśniętym czosnkiem.
Lekko wystudzić.
Filet z indyka umyć i rozciąć tak aby powstał duży płat mięsa.
Delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię(aby nie uszkodzić mięsa).
Mięso doprawić marynata klasyczną z Prymat'a.
Wyłożyć szpinak i zwinąć ciasno w roladę.
Zawinąć w folię aluminiową.
Piec w 180 stopniach niecałe 1,5 godziny.
Na ostatnie 20 minut rozciąć folię aby góra lekko się zarumieniła.
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 12.03.2013 15:09
pyszna rolada
Luki 06.03.2013 20:35
moje smaki Pycha
Sisterskitchen 16.01.2013 00:38
świetnie wygląda
fictor123 10.01.2013 08:46
extra
babajaga1969 04.01.2013 09:13
pięknie wygląda, żywe kolory
pajbek 04.01.2013 09:11
Fajnie wygląda ta Twoja roladka i musi być pyszna :-)
wyattearp 04.01.2013 07:41
to lubię
miroslawa 04.01.2013 06:19
super
zolzica 03.01.2013 22:22
jakie to proste! :)
Adamorek 03.01.2013 22:04
ale pucha mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak