Przepis i sposób przygotowania na: Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym.
Filet myjemy ,osuszamy niepotrzebne żyłki ,naczynka odcinamy,Dzielimy na 2 części ,każdą część lekko rozbijamy nacieramy solą i pieprzem zostawiamy na 20 min .Można zrobić jedną dużą roladę .Ja zrobiłam 2 mniejsze. Marchewkę obieramy ,zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule kroimy w drobną kosteczkę,czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę.Na rozgrzanym maśle podsmaż cebule, marchewkę dodaj czosnek i kurkumę.Smaż około 2 min. Ostudź połącz z jajkiem ,białym serem ,parmezanem i bułką tartą dopraw solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.
2.
Tak przygotowaną masę nałóż na filet indyczy ,posyp posiekaną zieloną pietruszką .Zwiń mięsko w roladę obwiń nitką kuchenną ,Włóż roladki do żaroodpornego naczynia,polej je olejem i piec w 180 stopniach do miękkości od czasu do czasu polewając sosem.W razie potrzeby można roladki przykryć folią aluminiową.
Smacznego.