Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1200 gr
marchew 3 szt
cebula 1 szt
jajko 1 szt
ser biały 150 gr.(mielony)
parmezan starty 3 - 4 łyżki
ząbki czosnku 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka czubata
masło klarowane 3 łyżki
olej rzepakowy 6 łyżek
przyprawy 1 łyżka kurkumy
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczki paskiej
natka pietruszki 1 pęczek posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada indycza z farszem marchwiowo - serowym.

1.
Filet myjemy ,osuszamy niepotrzebne żyłki ,naczynka odcinamy,Dzielimy na 2 części ,każdą część lekko rozbijamy nacieramy solą i pieprzem zostawiamy na 20 min .Można zrobić jedną dużą roladę .Ja zrobiłam 2 mniejsze. Marchewkę obieramy ,zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule kroimy w drobną kosteczkę,czosnek posiekać lub przecisnąć przez praskę.Na rozgrzanym maśle podsmaż cebule, marchewkę dodaj czosnek i kurkumę.Smaż około 2 min. Ostudź połącz z jajkiem ,białym serem ,parmezanem i bułką tartą dopraw solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.
2.
Tak przygotowaną masę nałóż na filet indyczy ,posyp posiekaną zieloną pietruszką .Zwiń mięsko w roladę obwiń nitką kuchenną ,Włóż roladki do żaroodpornego naczynia,polej je olejem i piec w 180 stopniach do miękkości od czasu do czasu polewając sosem.W razie potrzeby można roladki przykryć folią aluminiową.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.01.2017 18:57
Dobre to jest.
Bożena Matuszczyk 30.01.2017 10:21
Miło mi.;) Dziękuję.
Barbara13 30.01.2017 07:54
Fajnie się sapowiada
Bożena Matuszczyk 30.01.2017 07:45
Miło mi nam bardzo smakował.;)
justynkag 30.01.2017 07:14
Bardzo fajny pomysł na farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak