Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

rolada grzybowa

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
1 szt
wafel tortowy
1 szt
olej
1 lyzki
jajko
1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 op
5-6 ziemniakow
6 szt
sól i pieprz
1 szczypta
grzyby świeże
1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: rolada grzybowa

grzyby obgotowujemy,odcegzamy,drobno kroimy.cebule kroimy w kostke,szklimy na tluszczu,dodajemy grzyby,doprawiamy sola i pieprzem.chwile smazymy.
ziemniaki obieramy,gotujemy w osolonej wodzie,odcedzamy,ugniatamy tluczkiem.gorace wykladamy na wafel,a na nie farsz z grzybow.zwijamy i odstawiamy na 2 godz do lodowki.
rolade kroimy w plastry,panierujemy w jajku i bulce i smazymy na oleju z obu stron.podajemy na goraco.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 22.11.2011 00:06
A co to jest ten wafel tortowy ?
IlonaAlbertos 25.03.2011 00:23
Zapowiada się ciekawe danie.
Karolcia12 25.01.2011 22:03
brzmi ciekawie ten przepis, ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak