Przepis i sposób przygotowania na: Rolada dwukolorowa ze szpinakiem i szynką
Kroki postępowania
Żelatynę rozpuszczamy w zimnej wodzie mieszamy i zostawiamy aż napęcznieje.
Do gorącego bulionu dodajemy seler naciowy żelatynę i ocet mieszamy wlewamy do pojemnika i wstawiamy do lodówki aby zastygł
Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy szpinak mrożony podsmażamy do odparowania wody doprawiamy solą pieprzem i gałką mieszamy i studzimy chwilę.
Do szpinaku dodajemy żółtka mieszamy a białka dajemy do miski.
Do miski dajemy białko ubijamy ze szczyptą soli dodajemy żółtko.
Póżniej dodajemy przesiane mąki z proszkiem odstawiamy.
Ja dodatkowo dodałam trochę kurkumy.
Odstawiamy
Do rękawa cukierniczego przekładamy jasną masę i robimy ukośne paski.
Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 30 minut
Biszkopt jeszcze gorący zwijamy w ściereczkę kuchenną studzimy.
Szynkę mielimy razem z migdałami .
Do szynki dodajemy majonez ,serek kanapkowy ,pieprz mieszamy składniki .
Jednego boku układamy paski przygotowanej galaretki .
Zwijamy ciasno roladę .Wkładamy do lodówki .
POLECAM