Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada drożdżowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 1 sztuka
dżem morelowy 2 słoiki
jajko do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada drożdżowa

Kroki postępowania

1
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/279245/ciasto-drozdzowe.html według tego przepisu. Dzielimy na ok 4 części. Odstawiamy je ponownie pod przykryciem na 15 minut do wyrośnięcia
Krok 1 - Rolada drożdżowa foto
2
każde ciasto wałkujemy na prostokąt . na brzegu wykładamy trochę dżemu. zwijamy w roladę.
Krok 2 - Rolada drożdżowa foto
3
smarujemy jajkiem. możemy po wierzchu czymś posypać. pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni.
Krok 3 - Rolada drożdżowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 18.06.2013 08:00
Lubię takie rolady,ostatnio robiłem z serem.
Alex_M 09.06.2013 11:16
fajne ciacho
Botwinka 25.04.2013 07:23
świetna rolada,bardzo smacznie wygląda
IwonaDD 24.04.2013 15:26
prosta i fajna roladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak