Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada drobiowo-wieprzowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 2 kg
pieczarki 6 szt
mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 strąk
papryka żółta 1 strąk
natka pietruszki
jajko 2 szt
kaszy manny 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz
majeranku 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opak
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada drobiowo-wieprzowa

Kroki postępowania

1
Skórę z kurczaka nacinamy wzdłuż, zaczynając od piersi. Następnie usuwami kości ze środka. Skórę i mięso z kurczaka, dobrze obsypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 8 godzin w chłodne miejsce.
Krok 1 - Rolada drobiowo-wieprzowa foto
2
FARSZ
Cebulę obrać,pokroić w kostkę ,podsmażyć na tłuszczu. Mięso wieprzowe mielone przekładamy do miski, dodajemy do mięsa jajka, majeranek, czosnek, sól i pieprz, oraz kasze manną, cebulę,dokładnie mieszamy. Na piersi wykładamy przygotowany farsz rozsmarowując całą powierzchnię skóry.
Krok 2 - Rolada drobiowo-wieprzowa foto
3
Pieczarki umyć, osączyć,poddusić w całości na patelni,ostudzić. Na farsz wyłożyć pieczarki,strąki umytej i osuszonej papryki,natkę pietruszki.
Krok 3 - Rolada drobiowo-wieprzowa foto
4
Następnie tak przygotowaną roladę ściśle rolujemy i wkładamy do siatki do pieczenia.
Krok 4 - Rolada drobiowo-wieprzowa foto
5
Wierzch rolady dobrze obsypać przyprawami, włożyć roladę do rękawa.
Krok 5 - Rolada drobiowo-wieprzowa foto
6
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Do nagrzanego piekarnika włożyć roladę na 70 minut.
Krok 6 - Rolada drobiowo-wieprzowa foto
7
Ostudzoną roladę,pokroić w grubsze plastry
Krok 7 - Rolada drobiowo-wieprzowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 10.02.2013 20:27
konkretne jedzonko. Szkoda, że nie ma dokładnie pokazanego sposobu wycinania kości z kurczaka, bo to może nastręczać najwięcej trudności. Ale to nic Przepis i tak jest godny polecenia
GOSIA18 22.10.2012 18:12
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak