rolada drobiowa z szpinakiem,serem pleśniowym, papryką i fasolką szparagową otulona szynką prosciutto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 duża
  • szynka prosciutto

    1 opak
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • ser pleśniowy

    1 opak.
  • fasolka szaragowa zielona

    1 garść
  • szpinak

    4 garść
  • por

    1 sztuka
  • pieprz i sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - rolada drobiowa z szpinakiem,serem pleśniowym, papryką i fasolką szparagową otulona szynką prosciutto foto
pierś z kurczaka kroję na plastry jak do kotletów
Krok 2 - rolada drobiowa z szpinakiem,serem pleśniowym, papryką i fasolką szparagową otulona szynką prosciutto foto
podsmażam pokrojony por,
Krok 3 - rolada drobiowa z szpinakiem,serem pleśniowym, papryką i fasolką szparagową otulona szynką prosciutto foto
do podsmażonego pora dodaję szpinak i chwilę duszę(troszkę solę )
Krok 4 - rolada drobiowa z szpinakiem,serem pleśniowym, papryką i fasolką szparagową otulona szynką prosciutto foto
na folię spożywczą kładę plastry szynki

na szynkę pierś z kurczaka solę i pieprzę
Krok 5 - rolada drobiowa z szpinakiem,serem pleśniowym, papryką i fasolką szparagową otulona szynką prosciutto foto
przykrywam folią spożywczą i ubijam tłuczkiem

po ubiciu mięsa zdejmuję folię i kładę farsz rozpoczynam od szpinaku
Krok 6 - rolada drobiowa z szpinakiem,serem pleśniowym, papryką i fasolką szparagową otulona szynką prosciutto foto
następnie fasolka szparagowa oraz ser pleśniowy
Krok 7 - rolada drobiowa z szpinakiem,serem pleśniowym, papryką i fasolką szparagową otulona szynką prosciutto foto
paprykę kroję na paski ,całość zawijam w folię spożywczą tworząc rulon i odstawiam na 3 godz. do zamrażalnika ,potem zdejmuję folię spożywczą zawijam w folię aluminiową i piekę w temp.190 stopni 1,5 godz.
Krok 8 - rolada drobiowa z szpinakiem,serem pleśniowym, papryką i fasolką szparagową otulona szynką prosciutto foto
smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mikrusiak 18.11.2013 17:01
wygląda przepysznie...;p
Christopher 18.11.2013 17:00
Super przepis.
Poison1988 18.11.2013 16:52
ale smakowicie wygląda :) palce lizać! :)
Agata3 18.11.2013 16:50
uwielbiam ! Świetne danie :)
Rysia 18.11.2013 16:34
Pyszna i bogata.
Michał2 18.11.2013 15:47
smacznie wygląda:)
marcia7 18.11.2013 14:57
ekstra mięsko
Ania321 18.11.2013 14:33
bardzo apetyczne danie :)
Olga_SK 18.11.2013 14:31
Smakowicie wyglądają :)
Barbara/zuza22_85 18.11.2013 14:29
ale paetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat