Przepis i sposób przygotowania na: Rolada drobiowa faszerowana kiełkami rzodkiewki i serem cheddar podana z pieczonymi ziemniakami i sosem śmietanowym
Dwie piersi z kurczaka oczyścić z kości i tłuszczu, następnie pokroić w paski, wrzucić do miski, zamarynować (opakowanie słodkiej papryki Prymat, pół opakowania ostrej papryki Prymat, 4 ząbki czosnku i 4 łyżki oleju) i odstawić na półtorej godziny w chłodne miejsce. Po upływie tego czasu, kurczaka należy wyłożyć na folię stretch, nałożyć ser cheddar i kiełki i zrolować. Następnie wyłożyć roladę na blachę i dla ozdoby posypać z wierzchu kiełkami i rwanym cheddarem. Piec w 200°C przez godzinę.
Ziemniaki obrać, pokroić, wyłożyć na blachę, obsypać przyprawą do ziemniaków Prymat i przemieszać. Ziemniaki pieczemy razem z roladą (200°C przez 1h) ale w niższych partiach piekarnika.
Duże opakowanie śmietany 18% przełożyć do miseczki, dodać 50ml przegotowanej, zimnej wody, łyżeczkę bazylii i oregano od Prymat i wymieszać (można dodać sól i pieprz do smaku) .
Całość podawać na liściach sałaty (pełniącej rolę witamin w posiłku), z pokrojoną papryką (dla smaku i wyglądu) i posypać kolejną ilością kiełków.