Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czosnkowo-paprykowa Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 1 duża główka
sól do smaku
olej do smażenia 4 łyżki
białe,grube nici kuchenne-do obwiązania rolady
boczek 1.5 chudy
Papryka ostra mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czosnkowo-paprykowa Eli

Boczek rozkroić tak,żeby powstał płaski płat(ja boczek przekroiłam na połowę i każdą część rozkroiłam na cienki płat i zrobiłam 2 mniejsze rolady),czosnek przecisnąć przez praskę.Boczek posolić,rozsmarować na nim czosnek,oprószyć równomiernie ostrą papryką i posypać słodką papryką.Zwinąć ciasno roladę i obwiązać nićmi.Posypać solą i ostrą papryką i obsmażyć na oleju ze wszystkich stron.Podlać wodą i dusić 60-80 minut w zależności od grubości rolady.Ostudzić i włożyć do lodówki,żeby stężała.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 16.09.2011 23:49
oj pewnie dobre...
Smakosz6 28.01.2011 13:23
ale fotki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak