Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada Cygańska

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 80 dag
słonina 5 dag
przecier pomidorowy 1 łyżka
olej 1 łyżka
ketchup 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 sztuki
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada Cygańska

Schab oczyścić i rozciąć na płat. Delikatnie ubić, posolić i oprószyć pieprzem. Papryki oczyścić i pokroić w paski. Cebulę i połowę cebuli pokroić w kostkę. Podsmażyć do zeszklenia, następnie dodać przecier i doprawić solą i pieprzem. Mieszankę odstawić do schłodzenia. Na płacie mięsa rozłożyć plastry słoniny i rozsmarować mieszankę pomidorową. Płat zwinąć w roladę i mocno związać sznurkiem. Jeżeli zostało trochę mieszanki, włożyć ją do brytfanny i na niej położyć pieczeń. Dobrze posmarować olejem i piec w 180 stopniach przez ok. 50 min. Podczas pieczenia obracać roladę. Ok 10 min. przed końcem pieczenia posmarować roladę keczupem i dopiec aby była miękka. Gotową roladę podawać pokrojoną w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak