Przepis i sposób przygotowania na: Rolada cappucino
Do oddzielnej miski odlać 1/3 masy ,wlać cappuccino , dokładnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia , z masy cappuccino na papierze porobić duże koło.
Piec 3 min w piekarniku nagrzanym w 180st.
Na biszkoptowe kółka wylać pozostałą masę , rozsmarować , piec kolejne 12 min.
Biszkopt natychmiast wyjąć z piekarnika położyć zwilżoną ściereczkę , zwinąć w rulon wraz z papierem do pieczenia , odstawić do wystudzenia.
Krem:Batoniki umieścić w kielichu blendera , zmiksować na proszek lub posiekać drobno.
Śmietankę z cukrem pudrem ubić, dodać mascarpone oraz batony , zmiksować do połączenia się składników.
Zwinięcie: Zimny biszkopt rozwinąć ,zdjąć ściereczkę, rozsmarować po całości krem .
Ponownie zrolować biszkopt , oddzielając go od papieru do pieczenia.
Odstawić na 1-2 godz do lodówki.