Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada boczkowa.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1,20 kg
czosnek ząbki 4-5
majeranek 2 łyżeczki
kminek 3 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada boczkowa.

Najlepszy by był boczek cieńki,no ja miałam grubszy,więc go wzdłuż przecięłam na 3 części.Skórę wyrzuciłam.
Boczek połączyć brzegami by zachodziły na siebie.
Doprawić przyprawami i wyciśniętym czosnkiem.
Boczek zwinąć i zawinąć w folię aluminiową.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200st.i piec około godz.
Po tym czasie rozwinąć folię i zapiec z wierzchu do złotego koloru.

Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 06.11.2016 10:10
fajny pomysł
Docherro 05.11.2016 21:03
dziękuję za komentarze:)
Barbara13 05.11.2016 20:17
Pyszna roladka!!!
KORAL 05.11.2016 00:12
Smacznie :)
Łukasz15 04.11.2016 23:05
Super, uwielbiam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak