Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada boczkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

boczek surowy około 1,5 kg

marynata

ketchup pikantny 100 ml.
musztarda 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada boczkowa



Mięso myjemy i osuszamy.
Z podanych składników sporządzamy marynatę.

Smarujemy mięso i odstawiamy na 24 godziny w zimne miejsce ( lodówka).

Po tym czasie płat mięsa zwijamy w rulon ,obwijamy bawełnianym sznurkiem ,zawijamy w folię aluminiową i przekładamy do brytfanki.

Pieczemy 2 godziny w 180 stopniach.

Po upieczeniu roladę wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 19.03.2017 18:21
pycha - wyszła idealnie :)
justynkag 19.03.2017 10:24
Rewelacyjne mięsko.Wygląda bardzo smacznie
Renata9 18.03.2017 21:28
Smaczne mięsko
Wacław 18.03.2017 14:31
bardzo pyszna :-)
mysza75 18.03.2017 10:39
jaka fajna roladka na chlebek i nie tylko
Ola1984 18.03.2017 09:26
Wygląda pysznie, świetny przepis.
Wafelek2601 18.03.2017 09:11
Uwielbiam boczek w takiej postaci
Mniam 18.03.2017 08:55
Bardzo apetycznie wygląda.
ilka01 18.03.2017 08:49
super pomysł :)
Iwusia 17.03.2017 23:34
bardzo lubię taką
RenataZ-et 17.03.2017 22:02
bardzo lubię!
halina17 17.03.2017 20:05
Lubię roladę boczkową.
agnieszka214 17.03.2017 18:22
Kusza co wygląda musi być pyszne
cukiereczek 17.03.2017 18:14
smaczne mięsko
Aleksandra/Olcia 17.03.2017 18:07
mmm uwielbiam
adelajda 17.03.2017 17:43
pyszna rolada
agaK. 17.03.2017 17:32
Uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak