Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada boczkowa...

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata do mięs pikantna Prymat 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
boczek 1,5 surowy bez kości
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada boczkowa...

kupiłam świeżą roladę boczkową w siateczce

roladę opłukać i dobrze ręcznikiem papierowym osuszyć

natrzeć marynatą, kucharkiem i na noc do lodówki

roladę włożyć do keksówki i piec w 220C około 40 minut ze 2 razy obracając roladę

po tym czasie nakryć roladę folią i piec w 200C około 40 minut

dobrze ostudzoną roladę cienko kroić do pieczywa, smalec co się wytopi w pieczeniu można użyć do smarowania pieczywa lub użyć np. do bigosu.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 12.05.2014 09:14
ciekawy pomysł
Katarzyna59 09.05.2014 14:40
wygląda bardzo apetycznie
jasiek 04.05.2014 15:11
wygląda świetnie
marcia7 02.05.2014 23:55
wspaniałe soczysta
radziu1 19.02.2014 12:16
pyszny boczuS
migotka28 18.02.2014 22:11
pyszna i zdrowa wędlinka
adelajda 18.02.2014 20:49
Na kanapki pycha !!!!!
teresa18 18.02.2014 20:45
Jak ja lubię takie miesko
mysza75 18.02.2014 19:07
pyszna roladka też taką robiłam :-)
Grazyna0211 18.02.2014 18:51
kocham taki boczek pycha
patryska76 18.02.2014 17:07
Mmm... Smakołyki ;-)
Czyki 18.02.2014 16:54
Fenomenalnie wygląda, a kusi....:):)
Smaczna_B 18.02.2014 16:46
wspaniałości , pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak