Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z masą makową: "biszkoptowo- czekoladowo- makowy ślimaczek"
- przepis na roladę biszkoptową z makiem
- łatwy i szybki do zrobienia makowiec
- pyszny deser dla całej rodziny
- kształt rolady przypomina ślimaczka :)
1. Jaja z cukrem ubij na puszystą, jasną pianę (ustaw wysokie obroty miksera). Gdy piana już jest już gotowa, zmniejsz obroty miksera, dodaj do piany 1 łyżkę oleju, wymieszaj. Wyłącz mikser.
2. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, następnie przesiej do masy. Wymieszaj.
3. Ciasto wylej na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.
4. Biszkoptowe ciasto piecz 20 minut w temperaturze 170 stopni góra-dół.
5. Wyłącz piekarnik. Uchyl delikatnie drzwiczki. Po ok 10 minutach możesz otworzyć całkiem drzwiczki piekarnika i wyjąć ciasto.
6. Ciasto posmaruj masą makową, zwiń roladę. Odstaw do wystygnięcia.
Życzę smacznego!