Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa z makiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopt
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
jajko 3
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
masa makowa 850 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z makiem

Biszkopt: natłuszczoną blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem. Jajka ubijać, stopniowo dodając cukier. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać. Płynną masę wlać do foremki. Piec ok. 12 minut w temp. 200 stopni C. Ciasto wyjąć z foremki, odwracając blaszkę na ściereczkę. Ostrożnie usunąć papier. Ciasto zrolować, uważając, aby go nie uszkodzić. Ostudzone ciasto rozwinąć, wyłożyć masę makową. Ponownie zwinąć. Dowolnie udekorować (np. polewą czekoladową lub lukrem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.12.2014 20:17
pyszna rolada
Margo1 28.08.2013 14:46
rolada ulubioa mojego męża
JOANNA16 27.06.2013 09:24
pycha rolada
Katarzyna/kate1980 04.03.2013 21:31
apetyczna muszę kiedyś wypróbować przepis
treonina 22.01.2013 19:29
bardzo fajna!
AZgotuj 29.12.2012 17:38
pyszne, miałam taki zrobić, a do ciasta dodałabym łyżkę maku, żeby było piegowate:)
V_kuchareczka 28.12.2012 20:06
Rewelacja
Magda24 28.12.2012 20:05
smaczne
adelajda 28.12.2012 19:43
super !
babajaga1969 28.12.2012 19:33
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak