Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 7 sztuk
cukier puder 15 dag
białko 7 sztuk
mąka 10 dag
ocet 1 łyżka
jabłka 5-6 sztuk
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa

Żółtka ubijamy z cukrem, dodajemy ocet, cukier waniliowy, mąkę, pianę z białek. Pieczemy. Na gorący biszkopt przekładamy jabłka pokrojone w cieniutkie plasterki. Zawijamy ściereczką roladę. Kiedy przestygnie posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 20.10.2011 14:53
smaczna
Magdalena80 02.04.2011 22:48
mniam- pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak