Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada biszkoptowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

jajko 6
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 4 łyżki

masa

masa kajmakowa 1 opakowanie
margaryna 0,3 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywną pianę.
Krok 1 - Rolada biszkoptowa foto
2
Do białek dodać cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu wlać olej.
Krok 2 - Rolada biszkoptowa foto
3
Piec w 180 stopniach przez około 20-25 minut. Odstawić do wystudzenia. Przekroić na pół (jeżeli biszkopt jest za gruby). Każdą z połówek zawinąć w ręczniku kuchennym.
Krok 3 - Rolada biszkoptowa foto
4
Masę kajmakową utrzeć z margaryną.
Krok 4 - Rolada biszkoptowa foto
5
Roladę odwinąć z ręcznika przełożyć masą i z powrotem zawinąć. Schłodzić.
Krok 5 - Rolada biszkoptowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak