Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada biszkoptowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5 żółtek
15dkg cukru pudru-niepełna szklanka
7 białek
10 dag mąki-troche więcej jak pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: rolada biszkoptowa

Dno szerokiej blachy o nickich brzegach wyłożyć pergaminem. ŻÓŁtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Ubić pianę, wyłożyć na żółtka, dodać mąkę i lekko wymieszać. Ciasto wylać, wyrównać piec w 180stopniach. Gdy się lekko zrumieni wyjąć. Ciepły biszkopt posmarować masą, ciasto zwijać w rulon, zawinąć i pozostawić do ostygnięcia.
Może cudnie nie wygląda ale smakuje pysznie :) przekąska dzieciaków-mięciutki i puszysty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 05.09.2011 14:29
o chciałabym to zobaczyć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak