rolada biszkoptowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 żółtek

  • 15dkg cukru pudru-niepełna szklanka

  • 7 białek

  • 10 dag mąki-troche więcej jak pół szklanki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dno szerokiej blachy o nickich brzegach wyłożyć pergaminem. ŻÓŁtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Ubić pianę, wyłożyć na żółtka, dodać mąkę i lekko wymieszać. Ciasto wylać, wyrównać piec w 180stopniach. Gdy się lekko zrumieni wyjąć. Ciepły biszkopt posmarować masą, ciasto zwijać w rulon, zawinąć i pozostawić do ostygnięcia.
Może cudnie nie wygląda ale smakuje pysznie :) przekąska dzieciaków-mięciutki i puszysty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 05.09.2011 14:29
o chciałabym to zobaczyć

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat