Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada bananowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

banan 4
masło 1/2 kostki
cukier 1/2 szklanki
kakao 2 łyżki
herbatniki 220 gram
śmietana 18 proc 6-8 łyżek
galaretka wiśniowa 1
wafle tortowe 2

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada bananowa

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki, herbatniki drobno pokruszyć
Krok 1 - Rolada bananowa foto
2
Włożyć wszystko do garnka i zagotować na małym ogniu. Ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła
Krok 2 - Rolada bananowa foto
3
W tym czasie położyć wafla na mokrą ścierkę i nakryć. Chwilę potrzymać, żeby wafel zmiękł
Krok 3 - Rolada bananowa foto
4
Posmarować wafla jeszcze gorącą masą. Położyć dwa banany i zawinąć w rulon. Powtórzyć czynność z drugim waflem.
Krok 4 - Rolada bananowa foto
5
Zwinięte wafle owinąć ciasno w folię aluminiową i włożyć do lodówki
Krok 5 - Rolada bananowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 08.04.2015 12:09
ale ślicznie wyglądają
Barbara13 07.04.2015 18:16
bardzo lubimy taką roladkę :)
Mniam 07.04.2015 15:53
Ciekawy pomysł. Po przekrojeniu wygląda to bardzo apetycznie.
Monika-twin 07.04.2015 14:14
ROLADKI FAJNE.
Wacław 07.04.2015 11:03
smaczna rolada :-)
Aleksandra/Olcia 07.04.2015 10:49
fajny pomysł
Maridka19 07.04.2015 09:41
bardzo fajny pomysł :)
Franciszek 07.04.2015 09:25
Super rolada
Mancia w kuchni 07.04.2015 08:34
super pomysł
Ewelina1991 07.04.2015 08:16
super rolada
monika141 07.04.2015 08:03
smaczna roladka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak