Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada bananowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 8 szt.
białko 4 szt.
mąka pszenna 8 łyżek
cukier 10 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
kakao 2 łyżki
margaryna 1 kostka
cukier puder 10 dag
orzechy włoskie 10 dag
polewa czekoladowa
banan 2 szt.
wódka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada bananowa

Żółtka utrzeć z połową cukru. Z białek i reszty cukru ubić pianę, połączyć z żółtkami. DO masy przesiać oba rodzaje mąki i kakao, wymieszać. Ciasto wylać na blachę. Piec 10-12 minut w temp. 220 stopni. Upieczony biszkopt, oprószyć cukrem pudrem i zwinąć w roladę. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Orzechy posiekać, wraz z wódką dodać do kremu, wymieszać. Banany obrać. Biszkopt rozwinąć, posmarować kremem. Na środku ułożyć banany, zwinąć. Roladę oblać polewą, posypać orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 10.10.2011 20:07
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak