Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 40 dag
masło 15 dag
cukier 25 dagg
jajko 3
śmietana 2 lyzki
drożdże 1/8
bakalie .

Przepis i sposób przygotowania na: rolada

Wsypac drozdze do maki i dodac lyzke cukru. Po rozupuszczeniu drozdzy dodac zoltka, smietane, maslo. Ugniesc ciasto. Do ubitych bialek dodac cukier z bakaliami. Rozwalkowac ciasto i dodac bialka.zwinac w rolade i piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 28.11.2011 10:01
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak