Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 50 dag
żółtko jajek 1 sztuka
jajko 2 sztuka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
drożdże 4 dag
mleko 1 szklanka
masło 5 dag
cukier 2 łyżki
ser biały 20 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z serem

Z drożdży i mleka( które najpierw gotujemy i ostudzamy aby było letnie) przygotowujemy rozczyn, dodajemy mąkę wraz z żółtkiem, rozpuszczonym masłem, cukrem i cukrem waniliowym, gnieciemy cisto. Zrobione ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Gdy ciasto będzie już gotowe dzielimy go na mniejsze kawałki, które następnie wałkujemy na placki o grubości 0,5 cm. Rozwałkowane placki dzielimy na kawałki w kształcie trójkątów, na każdym trójkącie umieszczamy łyżeczkę twarożku, następnie zawijamy rogaliki. Rogaliki układamy na blasze, która natłuszczamy tak aby rogaliki nie przywierały podczas pieczenia. Każdy rogalik smarujemy żółtkiem wymieszanym z białkiem, posypujemy cukrem, pieczemy w tem. 220 stopni przez ok 20-30 min.
Ser biały mieszamy z cukrem i jajkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 11.03.2013 17:05
zapowiadają się smacznie
rjustysia 22.12.2012 12:16
przepyszne są takie rogaliki :)
Beata23 27.11.2012 10:00
lubię takie, pycha
miroslawa 20.11.2012 05:13
super
medi 19.11.2012 14:29
pycha:)
Poison1988 19.11.2012 13:55
domowe rogaliki - nie ma nic lepszego!
agnieszka214 19.11.2012 12:38
pięknie sie prezentuja
Piotr-21 19.11.2012 12:25
pyszne
bietka 19.11.2012 12:12
pychota
Goya 19.11.2012 11:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak