Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z orzechami pecan i morelami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka 1,5 szkl
margaryna 10 dag
cukier puder 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt

Nadzienie

orzechy pekan 10 dag
morele suszone 15 dag
cynamon 2 łyżeczki
masło 4 dag
cukier puder 5 łyżek
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z orzechami pecan i morelami

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę, posiekać nożem i zagnieść ciasto.
Krok 1 - Rogaliki z orzechami pecan i morelami foto
2
Ciasto rozwałkować wycinać kółka, które następnie podzielić na 8 części.
Krok 2 - Rogaliki z orzechami pecan i morelami foto
3
Orzechy pecan oraz morele drobno pokroić. Masło roztopić i wymieszać z orzechami, morelami oraz cynamonem.
Krok 3 - Rogaliki z orzechami pecan i morelami foto
4
Białko jajka ubić na sztywną pianę wraz z cukrem i dodać do reszty składników. Całość dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Rogaliki z orzechami pecan i morelami foto
5
Na każdą część ciasta nakładać małą porcję nadzienia i zwijać małe rogaliki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st do zarumienienia ok. 15 min.
Krok 5 - Rogaliki z orzechami pecan i morelami foto
6
Gotowe upieczone rogaliki posypać cukrem pudrem.
Krok 6 - Rogaliki z orzechami pecan i morelami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.06.2014 19:28
wyśmienite z orzechami i morelami
gusia1000 30.05.2014 15:00
Warto takie rogale zrobić.
adelajda 12.05.2014 15:35
zabieram jednego i znikam :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak