Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z nutellą i wiśniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 600 g
margaryna 1 kostka
drożdże świeże 50 g
mleko 1/2 szkl (zimne)
jajko 2 szt
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy
śmietana 2 łyżki gęstej

Nadzienie

wiśnie bez pestek 1 słoiczek
nutella 180 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z nutellą i wiśniami

1. Mąkę przesiewamy na blat, siekamy z margaryną.
Drożdże mieszamy z mlekiem, jajka roztrzepujemy z cukrami.
Do mąki dodajemy wszystkie składniki i szybko zagniatamy ciasto.
Dzielimy je na 6 równych części i wkładamy na godzinę do lodówki.
Po tym czasie każdą kulkę wałkujemy na grubość 0,5 cm, kroimy radełkiem lub nożem na 6 części, na każdej kładziemy po pół łyżeczki kremu i po kilka wiśni osączonych z zalewy, zwijamy rogaliki.
2. Układamy rogaliki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy na złoto w temp.175*C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.07.2017 11:40
same pyszności
Ola1984 04.07.2017 09:30
Pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak