Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z nutellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 250 gram
masło 1/2 kostki
mleko 1/4 szklanki
drożdże 25 gram
jajko 1 szt
nutella
cukier puder 2 łyżki
aromat waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z nutellą

Mleko podgrzać ze szczyptą cukru wkruszyć drożdże i posypać szczyptą mąki zostawić pod ścierką na 15 minut do wyrośnięcia.

Mąkę rozetrzeć palcami z miękkim masłem dodać jajko ubite z pozostałym cukrem pudrem, rozczyn drożdżowy i aromat waniliowy. Wyrobić ciasto i wstawić do lodówki przykryte folią spożywczą na 2 godziny.

Ciasto podzielić na 3 porcję rozwałkować na okrągłe placki. Każdy pokroić na 8 trójkątów na większym końcu kłaść nutellę i zwijać w rogale.

Rogalę wyłożyć na blaszę pokrytej papierem do pieczenia i piec 25 minut w temperaturze 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak