Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z masą orzechową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1 kilogram
cukier puder 4 łyżki
drożdże 10 dkg
mleko 1 szklanka
jajko 6
masło 1/2 kostki
masa
cukier puder 1 1/2 szkl
orzechy 30 dkg
śmietana 12-procentowa 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z masą orzechową

Jajka utrzeć z cukrem wlać ciepłe roztopione masło i ubijać nie przerywając ubijania dodawać porcjami mleko i mąkę, pod koniec wlać rozrobione w niewielkiej ilości mleka drożdże wyrobić aż pojawią się pęcherzyki powietrza.Zostawić do wyrośnięcia.Orzechy sparzyć zemleć dodać cukier i śmietanę dać tyle aby uzyskać dość gęstą masę dobrze wymieszać.Ciasto po wyrośnięciu rozwałkować i robić rogale.piec na złoty kolor 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.02.2013 08:40
pyszne
Motorek 09.12.2012 09:37
pycha
sylwiusia055 03.10.2012 08:36
pychotka
gusia1000 12.09.2012 15:36
Niebo w gębie.
Wiesława1 09.09.2012 18:57
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak