Rogaliki z masą krówkową o smaku kakaowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa krówkowa o smaku kakaowym

    1 puszka
  • ciasto francuskie

    2 opakowania
  • cukier puder

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rogaliki z masą krówkową o smaku kakaowym foto
Ciasto francuskie kroimy na trójkąty.
Krok 2 - Rogaliki z masą krówkową o smaku kakaowym foto
Na każdy trójkąt położyć łyżeczkę masy krówkowej
Krok 3 - Rogaliki z masą krówkową o smaku kakaowym foto
Trójkąty zawijamy i formujemy rogaliki
Krok 4 - Rogaliki z masą krówkową o smaku kakaowym foto
Pieczemy około 20 minut w temperaturze 20 stopni. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 23.01.2014 21:31
Zrobię na Tłusty czwartek:):)
rjustysia 07.06.2013 19:14
Cudownie wyglądają, aż ślinka cieknie :)
Neetka90 11.04.2013 10:37
ciekawe połączenie ;)
Wacław 23.01.2013 16:37
pyszne,idealne do kawki :)
Wafelek2601 17.01.2013 09:48
Wyglądają przepysznie.
Anna152 16.01.2013 10:53
pyszne
Fiffi 17.12.2012 22:56
cięzko się oprzeć, bardzo apetycznie wyglądają
malinka18 09.09.2012 14:19
rewelacja...
elficzna 09.09.2012 12:53
cudo! aż ślinka cieknie!
-Natka- 09.09.2012 11:57
mniam, to jest coś pysznego!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat