Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z masą krówkową

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gram
drożdże 25 gram
margaryna 125 gram
śmietana 0,5 szklanka
masa krówkowa orzechowa
mak suchy niekoniecznie

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z masą krówkową

Kroki postępowania

1
Dodawanie maku nie jest niezbędne, wstyd się przyznać ale w szafce nic mi się nie mieści i mam wielki bałagan ;-) szukając masy krówkowej strąciłam opakowanie maku prosto na stolnicę.

Mąkę przesiać na stolnicę, drożdże rozmieszać w śmietanie i dodać do mąki, wszystko posiekać razem z margaryną i zagnieść ciasto.

Ciasto podzielić na 3-4 części, z każdej uformować kulę, rozwałkować i pociąć na ósemki.
Na każdy trójkąt nakładać łyżeczkę masy orzechowej i zwijać rogaliki.
Krok 1 - Rogaliki z masą krówkową foto
2
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przed pieczeniem można posmarować jajkiem.
Krok 2 - Rogaliki z masą krówkową foto
3
Piec w 190' ok. 15-20 minut.
Krok 3 - Rogaliki z masą krówkową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 17.04.2014 16:58
fajnie wyglądają
marcia7 31.03.2014 23:41
apetyczne rogaliki
cukiereczek 31.03.2014 19:58
wyglądają apetycznie
dwa pokoje z kuchnią 26.06.2013 11:54
ciekawe, biorę do siebie
Juleczka20 20.01.2013 21:16
"chcący niechcący" i z makiem są przepyszne
Poison1988 04.01.2013 11:48
fajnie wyglądają z tym makiem :)
KasiaK90 04.01.2013 09:57
pyszniutkie
babajaga1969 04.01.2013 09:07
fajne, z makiem
wyattearp 04.01.2013 07:35
to lubię!!
miroslawa 04.01.2013 06:14
wyszły śliczne, takie równe
miroslawa 04.01.2013 06:13
superowe, zabieram ze sobą APM
Sisterskitchen 04.01.2013 00:59
wyglądają wspaniale!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak