Rogaliki z marmoladką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

  • masło

    1 kostka
  • cukier

  • mąka

    1 kg
  • marmolada

  • jajko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 kostki masła siekamy z 4 szklankami mąki Drożdże mieszamy z cukrem i śmietaną. Mieszamy masy i wyrabiamy ciasto, odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy wycinamy trójkąciki, nakładamy marmoladki i zwijamy tak by utworzyć rogalika. Po wierzchu smarujemy każdego rogalika jajkiem i posypujemy cukrem, układamy na blasze i pieczemy 30-40 minut w rozgrzanym piekarniku. Gotowe! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat