Rogaliki z marmoladą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    50 dkg
  • drożdże

    4 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki razem zagnieść, owinąć w czystą ściereczkę i na 25 min. włożyć do zimnej wody. Po wyjęciu trochę wyrobić i podzielić na części.Rozwałkować na krążki i krajać w trójkąty. Przy szerszym brzegu trójkąta nakładać marmoladę, zawinąć końce, skleić, boki lekko skręcić. piec w gorącym piekarniku na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kielcok1 15.12.2011 16:30
uwielbiam
rakow2 09.05.2011 16:08
rogaliki są super
Krzysztof42 02.10.2010 10:00
apetycznie wyglądają
agata1722 28.08.2010 19:07
mniam
Patrycja40 17.06.2010 08:56
smaczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat