Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka pszenna 3 szklanki
masło lub margaryna 1 kostka
drożdże pół kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyzka
cukier waniliowy
śmietana 18 proc 4 łyzki
marmolada twarda
cukier puder do oprószenia rogalików

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladą

Z mąki, masła, jajka, śmietany, cukru pudru, proszku do pieczenia i drożdży zagniatamy ciasto. Ciasto ( dzielimy na 2-3 cześci ) i z kazdej rozwałkowujemy koło które dzielimy na trójkaty.( taj jak pizze) Na brzeg każdego trójkąta nakładamy łyżeczkę gestej marmolady i powoli i równo zawijamy do środka.. Tak samo robimy z pozostałym ciastem. Rogaliki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Po upieczeniu rogaliki obficie posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.11.2015 11:46
fajne rogaliki
Babeczka35 13.11.2015 20:10
Fajne rogaliki.
Mama niejadka 13.11.2015 19:12
Pyszne rogaliki
2milutka 13.11.2015 16:46
proste a smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak