Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmoladą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
mąki 3 szklanki
cukru 3 łyżeczki
soli 1 szczypta
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
drożdży 0,5 kostki
DODATKOWO:
marmolada
cukier puder
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmoladą

Kroki postępowania

1
Połowę szklanki mleka lekko podgrzać. Rozpuścić drożdze,wsypać cukier oraz dwie łyżeczki mąki. Wymieszać i pozostawić rozczyn na 15 minut. Przykryć ściereczką. Po tym czasie do miski wsypać mąkę,sól, pozostałe mleko ,jajka oraz rozczyn. Wszystko dokładnie zagnieść. Ponownie pozostawić na 20 minut.
Krok 1 - Rogaliki z marmoladą foto
2
Stolnice obsypać mąką. Ciasto rozwałkować i powykrajać trójkąty. Na środek wyłożyć marmoladę. Uformować rogaliki. Ułożyć rogaliki na blachę z papierem do pieczenia.
Krok 2 - Rogaliki z marmoladą foto
3
Posmarować białkiem i piec ok15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu rogalików posypać cukrem pudrem.
Krok 3 - Rogaliki z marmoladą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 21.07.2013 14:04
super smaczne rogaliczki
Marta11 21.07.2013 13:50
pyszne rogaliki
Agata3 21.07.2013 13:26
Pyyyszne ! ;)
treonina 21.07.2013 13:21
muszą być smaczne!
babajaga1969 21.07.2013 12:50
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak