Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z marmladą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
drożdże 40 g
cukier 3 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
płatki owsiane 2 łyżki
mleko 2/3 szklanki
olej 2 łyżki
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z marmladą

Wszystkie składniki wsypać do malaksera i dokładnie wyrobić ciasto. Podzielić je na cztery części i każdą z osobna rozwałkować na duży okrąg. Pokroić na trójkąty tak jak pizze. Na szerszy koniec ułożyć marmoladę, rogi zawinąć do środka po czym zwinąć - uformować w kształt półksiężyca. Układać na blasze, posmarować roztrzepanym jajkiem i odstawić na około 10 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni piec do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna43 24.02.2013 14:20
dzięki za komentarze :)
angelika14 23.02.2013 15:08
świetne rogaliki, takie równiutkie
Magula 23.02.2013 14:51
mniam cudne
ewelinapac 23.02.2013 14:27
wyglądają świetnie , na pewno wyprobuje
ewelinapac 23.02.2013 14:27
wyglądają świetnie , na pewno wyprobuje
miki47 23.02.2013 14:26
pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak