Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Rogaliki 3 szt
jajko 3 szt
mleko odrobina
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 25 g
szczypiorek w/g uznania
łosoś wędzony 3 plastry
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z łososiem

Jajka rozbijamy w misce z pieprzem i solą,dodajemy odrobinę mleka,następnie na patelni rozpuszczamy tłuszcz i wlewamy jajka,gdy tylko jajecznica stężeje zdejmujemy z ognia,rogaliki podgrzewamy w piekarniku,następnie należy je przekroić,na dolne połówki nakładamy jajecznice,a na nią po łyżce śmietany,rozkładamy szczypiorek i plasterki łososia,przykrywamy górną połówką rogala i od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakuj 04.08.2011 13:29
ciekawe ; ]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak