Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z jabłkiem i dżemem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka orkiszowa 800 gram
cukier brązowy 1 szklanka
cukier waniliowy 1 sztuka
mleko 3,2% 1 szklanka
jajko 3 sztuki
olej kokosowy 50 gram
jabłko kwaśne 2 sztuki
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z jabłkiem i dżemem

Kroki postępowania

1
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i cukier waniliowy.
Krok 1 - Rogaliki z jabłkiem i dżemem foto
2
Układamy na blasze smarujemy białkiem.
3
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
4
Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Krok 4 - Rogaliki z jabłkiem i dżemem foto
5
Ciasto dzielimy na mniejsze części
Krok 5 - Rogaliki z jabłkiem i dżemem foto
6
Wałkujemy i kroimy na trójkąty, na każdym układamy cząstkę jabłka lub dżem.Zwijamy w rogaliki.
Krok 6 - Rogaliki z jabłkiem i dżemem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 26.01.2017 13:51
pyszne na II śniadanie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak