Rogaliki z jabłkiem i dżemem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka orkiszowa

    800 gram
  • cukier brązowy

    1 szklanka
  • cukier waniliowy

    1 sztuka
  • mleko 3,2%

    1 szklanka
  • jajko

    3 sztuki
  • olej kokosowy

    50 gram
  • jabłko kwaśne

    2 sztuki
  • dżem

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rogaliki z jabłkiem i dżemem foto
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier i cukier waniliowy.
Układamy na blasze smarujemy białkiem.
Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Rogaliki z jabłkiem i dżemem foto
Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na 1,5 godziny do wyrośnięcia.
Krok 5 - Rogaliki z jabłkiem i dżemem foto
Ciasto dzielimy na mniejsze części
Krok 6 - Rogaliki z jabłkiem i dżemem foto
Wałkujemy i kroimy na trójkąty, na każdym układamy cząstkę jabłka lub dżem.Zwijamy w rogaliki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 26.01.2017 13:51
pyszne na II śniadanie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat