Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z dżemem z aronii

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
dżem 1 szłoiczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanki
tłuszcz do formy 1-2 łyżki
cukier kryształ 1/2 szklanki
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z dżemem z aronii

Przygotować wszystkie składniki. Ciasto francuskie wyjąć z opakowania .Pokroić w trójkąty dowolnej wielkości , w zależności jakie duże mają być rogaliki. Na ciasto nałożyć dżem ,ja użyłam z aronii. Dżem nakładać u podstawy i zwijać ściśle w rożek . Posmarować jajkiem rozbełtanym i posypać cukrem kryształem grubszym . Układać na blaszce posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w 190stopniach na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.04.2016 16:04
deserek pierwsza klasa..
RenataZ-et 27.04.2016 14:43
pyszne rogaliki
Wacław 27.04.2016 14:28
pyszne na śniadanko z kawusią ;-)
tobi1989 27.04.2016 09:36
Bardzo lubię :)
Damiano
Damiano 27.04.2016 09:12
fajny przepis
Małgorzata92 27.04.2016 09:06
Fajny przepis :)
Krzysztof15 27.04.2016 06:10
pyszne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak