Rogaliki z dżemem z aronii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • dżem

    1 szłoiczek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/4 szklanki
  • tłuszcz do formy

    1-2 łyżki
  • cukier kryształ

    1/2 szklanki
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotować wszystkie składniki. Ciasto francuskie wyjąć z opakowania .Pokroić w trójkąty dowolnej wielkości , w zależności jakie duże mają być rogaliki. Na ciasto nałożyć dżem ,ja użyłam z aronii. Dżem nakładać u podstawy i zwijać ściśle w rożek . Posmarować jajkiem rozbełtanym i posypać cukrem kryształem grubszym . Układać na blaszce posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w 190stopniach na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 27.04.2016 16:04
deserek pierwsza klasa..
RenataZ-et 27.04.2016 14:43
pyszne rogaliki
Wacław 27.04.2016 14:28
pyszne na śniadanko z kawusią ;-)
tobi1989 27.04.2016 09:36
Bardzo lubię :)
Damiano 27.04.2016 09:12
fajny przepis
Małgorzata92 27.04.2016 09:06
Fajny przepis :)
Krzysztof15 27.04.2016 06:10
pyszne rogaliki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat