Rogaliki z dżemem wiśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • dżem wiśniowy

    100 g
  • jaja

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/4 szklanki
  • cukier puder

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rogaliki z dżemem wiśniowym foto
Przygotować wszystkie składniki . Ciasto francuskie wyjąc z opakowani a na stolnicę . Pokroić w kształcie trójkątów i na każdym kawału nakładać dżem.
Dżemu można użyć dowolnego smaku ,ja użyłam swojego przygotowanego wcześniej.
Krok 2 - Rogaliki z dżemem wiśniowym foto
Zwijać począwszy od dołu ,boki zwilżyć wodą .
Krok 3 - Rogaliki z dżemem wiśniowym foto
Gotowe wykładać na blaszkę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą lub na matę silikonową. Po wierzchu posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w 190 stopniach około 20 minut na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 18.12.2015 19:57
bardzo pyszne rogaliki
agnieszka214 18.12.2015 16:01
Super smaczne rogaliki
w mojej kuchni 18.12.2015 11:55
Apetyczne rogaliki
Anna169Hosz 18.12.2015 10:21
Pyszne rogaliki.
gusia1000 18.12.2015 00:09
na pewno są smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat