Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z czekoladą

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 300 gram
masło 150 gram
cukier kryształ 100 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
jajko 1 sztuka
mleko 2% 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
żółtko jajek 1 sztuka

Nadzienie

czekolada gorzka 100 gram
masło 2 łyżki
mleko 2% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z czekoladą

Mąkę wsypać do miski, dodać pokrojone masło, następnie jajko, cukier, sól i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać. Szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce na ok.45 minut. Czekoladę zetrzeć na tartce. Umieścić w rondelku. Dodać masło i mleko. Rozpuścić na bardzo wolnym ogniu, do powstania jednolitej masy. Wałkować ciasto na prostokąty o grubości ok. 0,5 cm. Pokroić na trójkąty. Smarować czekoladą. Zwijać w rogaliki. Ułożyć na wysmarowanej margaryną blasze. Smarować rozkłóconym żółtkiem. Piec ok.20 minut w temperaturze 200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 09.06.2014 20:54
pyszne rogaliki
halinah 09.06.2014 15:08
z chęcią bym zjadła
Kejti 09.06.2014 11:36
Bardzo chętnie zjem kilka do kawki :-)
Marta1986 09.06.2014 10:42
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak