Rogaliki z ciasta twarogowego

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • twaróg

    300 g
  • cukier

    4 łyżki
  • mleko

    6 łyżek
  • cukier wanilinowy

    1 op
  • jajka

    2 szt
  • olej

    6 łyżek
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta

Oraz

  • dżem

    1 op
  • żółtko jaja

    1 szt
  • śmietana 30%

    2 łyżki
  • sezam

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto
Twaróg rozkruszyć i wymieszać z olejem
Krok 2 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto
Następnie dodać jajka, mleko, cukry i szczyptę soli całość zmiksować
Krok 3 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto
Mąkę przesiać z mąkę ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i dodać do masy . Zagnieść ciasto.
Krok 4 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto
Ciasto podzielić na 2 części i każdą z nich rozwałkować na koło , ciasto pokroić na trójkąty . Na każdy trójkąt nałożyć dżem.
Krok 5 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto
Zwinąć zaczynając od podstawy trójkąta , czubki zawiń pod spód. Uformować rogaliki i ułożyć na blaszce.
Krok 6 - Rogaliki z ciasta twarogowego  foto
Żółtka utrzeć ze śmietaną i posmarować rogaliki , posypać sezamem Piec 20-25 minut w temp 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 03.07.2017 12:05
bardzo smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat