Rogaliki z ciasta francuskiego z serem typu feta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

  • ulubione przyprawy

  • jajko

  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser typu feta rozgnieść widelcem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić ulubionym przyprawami.

Z ciasta francuskiego wyciąć trójkąty, nałożyć ser i zawinąć w rogaliki.
Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 20 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
margaret 12.02.2014 16:56
dobre rogaliki
Iwa27 02.12.2013 19:25
wyglądaja rewelacyjnie!
caralajna 20.07.2013 08:47
bardzo ciekawy pomysł
EmciaPichci 11.05.2013 20:47
wytrawnych rogalików nie próbowałam :)
Kasia36 01.03.2013 20:14
fajne nie jadłam rogalików na słono
V_kuchareczka 18.10.2012 10:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat