Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki waniliowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 20 dag
cukier 10 dag
cukier puder 10 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
orzechy włoskie 10 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki waniliowe

Mąkę , masło , cukier , orzechy zagnieść na stolnicy.
Włożyć do lodówki żeby się schłodziło , oziębione ciasto rozwałkować i wykrawać kwadraty następnie zwijać rogaliki. Piec na jasny kolor w średnio rozgrzany piekarniku .
Gdy je wyjmujemy , jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem !
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak