Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki półfrancuskie drożdżowe

5.0
(36)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szk.
margaryna 250 g
żółtko jajek 2
cukier puder 1 łyżka
kwaśna śmietana 1 szkl.
sól szczypta
drożdże 5 dkg
jajko
Nadzienie:

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki półfrancuskie drożdżowe

Kroki postępowania

1
Drożdże rozetrzeć ze śmietaną.Margarynę posiekać z mąką,żółtkami,cukrem , szczyptą soli i śmietaną z drożdżami.Zagnieść ciasto.
Krok 1 - Rogaliki półfrancuskie drożdżowe foto
2
Następnie ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na kształt koła .Przełożyć na rogalomanię , wyciąć trójkąty, nałożyć farsz i zwijać rogaliki.Układać na przygotowanej blasze, posmarować jajkiem , pospać ziarenkami.
Krok 2 - Rogaliki półfrancuskie drożdżowe foto
3
Piekarnik nagrzać do 250 stopni i piec rogaliki aż będą złociste.Odstawić do wystudzenia.
Krok 3 - Rogaliki półfrancuskie drożdżowe foto
4
Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Krok 4 - Rogaliki półfrancuskie drożdżowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 19.08.2014 01:05
Cudne rogale.
Seba 01.08.2014 20:38
bardzo dobre
Kuchenka 29.07.2014 15:36
fantastyczne
Lidzia 29.07.2014 11:48
Smaczniutkie.
matesko 29.07.2014 11:20
apetycznie wyglądają
Triss 29.07.2014 10:18
super się prezentują
Wiktoria29 29.07.2014 09:32
bardzo lubię takie
Ewelina1991 29.07.2014 07:57
znakomite rogaliki!!
barbara11561 29.07.2014 00:17
moje ulubione ciasteczka:)
patryska76 28.07.2014 23:54
Smaczne rogaliki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak