Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki półfrancuskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kost
śmietana 12% gęsta 1 szkl
mąka 3 szkl
marmolada do nadzienia
cukier puder 1 szkl
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki półfrancuskie

Mąkę posiekać z margaryną i dolewając po trochu śmietanę wyrobić ciasto. Rozwałkować cienki placek, pokroić na trójkąty, posmarować marmoladą i zwijać rogaliki. Piec w 160 st około 20 min. Lukier:cukier puder wymieszać z białkiem i smarować zimne rogaliki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 27.08.2013 09:09
to by mi smakowało:)
Natalia/tubisiek 24.01.2013 20:14
na pewno smaczne :)
misia53 13.09.2012 18:27
ala Twoje rogaliki są obłędne!
Krystyna32 16.05.2012 20:25
super
Andzia1977
Andzia1977 04.07.2011 20:32
pycha
Ewelina47 09.11.2010 12:30
mniam mniam ...
matii6 27.10.2010 10:46
ja chyba też spróbuję
mili_kati 06.10.2010 22:57
musze spróbować
christopher1 28.08.2010 11:48
Polecam na deser i nie tylko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak