Rogaliki orzechowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    15 dag
  • mączka cukrowa

    15 dag
  • jajko

    4 sztuki
  • orzechy włoskie

    4 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę z cukrem utrzeć do do białości. Pod koniec dodać żółtka i jeszcze ucierać. Wymieszać mleko z ubitą pianą i orzechami zmieszanymi z bułką tartą i proszkiem. Piec na szerokiej blasze ok. 20 minut. Zimne polać lukrem lub polewą czekoladową. Posypać zsiekanymi orzechami. Po zastygnięciu wykrywać szklanką półksiężyce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 26.01.2012 20:45
super
maciek7 12.01.2012 19:22
pycha
rakow2 18.12.2011 15:04
mniam
rakow2 29.05.2011 13:23
rogaliki zawsze chętnie jem
Krzysztof42 03.11.2010 15:47
lubię rogaliki
anja3107 13.07.2010 19:14
ja też ;-)
iwa643 04.05.2010 13:26
spróbuje zrobić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat