Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki orzechowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 30 dag
masło 20 dag
cukier puder 5 dag
żółtko jajek 3 szt.
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
śmietana 1 łyżka
orzechy włoskie 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki orzechowe

Orzechy włoskie zmielić.
Mąkę przesiać przez sito, dodać masło i dokładnie wyrobić. Następnie dodać żółtka, śmietanę, cukier puder, cukier wanilinowy oraz zmielone orzechy.
Wyrobione ciasto pozostawić na 30 minut w lodówce.
Następnie formować wałeczki z ciasta, a z nich rogaliki, które wyłożyć na blachę wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w tem. 200 stopni przez około 10-15 minut.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 22.10.2015 10:47
Oj, pyszne te rogaliki, tez takie robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak