Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki nadziewane z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
drożdże 0,5 kostki
jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 op
cukier 4 łyżki
mleko 8 łyzek
masa makowa 24 łyżki
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki nadziewane z makiem

Do miski wlewamy mleko ,drożdże,jajka,cukier waniliowy,cukier.To wszystko miksujemy czekamy 10min.i dodajemy margarynę oraz make.Czekamy az ciasto wyrośnie dzielimy na 3 części i każda z nich wałkujemy do rozmiaru dużego talerza.Placki rozwałkowane dzielimy na 8 równych części tak jak pizze.Dodajemy po łyżce maku taki z puszki,na szersza częśc i zwijamy w rogalik.Rogaliki mozna posmarowac zółtkiem i posypac cukrem,pieczemy około 20min.w 180st.c.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja38 05.11.2016 21:29
A efekt końcowy , brak , zjedzony
Klausia 16.10.2016 19:13
A efekt końcowy gdzie?
Lemon 01.01.2013 18:38
fajne
Ola1984 01.01.2013 17:45
prosto i smacznie :)
marcia7 01.01.2013 17:22
też taki robię
ewka1978 01.01.2013 17:06
smakowite
kupiska 01.01.2013 16:25
Brzmi smacznie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak