Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 25 gram
cukier puder 2 łyżki
mąka 3 szklanki
margaryna 1/2 kostki
jajko 1
czekolada mleczna 1 tabliczka
mleko 1 szklanka
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki na słodko

1.Drożdże rozpuścić w ½ szklanki ciepłego mleka, łyżce mąki i łyżce cukru pudru. Odstawić do wystygnięcia. Na stole usypać kopiec mąki, dodać jajko wymieszać z resztą cukru pudru, pozostałe ciepłe mleko, roztopioną margarynę oraz zaczyn. Zagnieść na ciasto. 2.Odstawić. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, podzielić na trzy części i rozwałkować. Pokroić na trójkąty, ułożyć na nich po kostce czekolady i zawinąć, zaczynając od szerszej części. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 15-20 minut w temperaturze 180’C. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.05.2013 12:18
przepyszny deser
Izabela28 05.06.2012 11:54
bardzo apetycznie wyglądają te rogaliki:)
Iwusia 12.05.2012 22:27
wyglądają pięknie
pawelek180844 07.05.2012 22:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak