Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki maślano-serowe z jabłkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 25 dag
twaróg 25 dag
masło 1 kostka
cukier waniliowy 1
cukier puder do posypania

Nadzienie

jabłka 3
miód płynny 3 łyżka
sok z cytryny 2 łyżeczka
cynamon Prymat 1/2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki maślano-serowe z jabłkami

Kroki postępowania

1
Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa. Margarynę posiekać razem z mąką, twarogiem i cukrem waniliowym.
Krok 1 - Rogaliki maślano-serowe z jabłkami foto
2
Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na ok. 30 minut.
Krok 2 - Rogaliki maślano-serowe z jabłkami foto
3
W tym czasie jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Dodać miód, cynamon i wymieszać.
Krok 3 - Rogaliki maślano-serowe z jabłkami foto
4
Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką. Pokroić w kwadraty.
Krok 4 - Rogaliki maślano-serowe z jabłkami foto
5
Na każdym ułożyć nadzienie.
Krok 5 - Rogaliki maślano-serowe z jabłkami foto
6
Zwinąć rogaliki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 6 - Rogaliki maślano-serowe z jabłkami foto
7
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec na złoty kolor ( około 25- 30 min). Posypać cukrem pudrem.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 7 - Rogaliki maślano-serowe z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 16.08.2014 22:51
apetyczne słodkości
Janina 16.08.2014 21:08
Pyszności;)
Stenka 16.08.2014 20:36
smaczne takie nadzienie
Ali 16.08.2014 18:57
Wygląda super, muszę spróbować :)
Renata9 16.08.2014 18:01
pyszne rogaliki
Pietruszka 16.08.2014 17:48
wyglądają przepysznie
wwwiolka 16.08.2014 16:56
Pięknie wyglądają.
pajbek 16.08.2014 16:55
Pyszne rogaliki :-)
Lidzia 16.08.2014 15:44
Sposób przygotowania to oczywiście pieczenie, nie marynowanie. Przepraszam za pomyłkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak